HBN on tour: Een virtueel best practice bezoek aan fuchshuette in Mönchengladbach

Mönchengladbach, 01 december 2020

Aan de Fuchshütter Weg 60A in Mönchengladbach wordt momenteel nog een ander gezond gebouw gebouwd: de zogenaamde “Fuchshütte”. Architect en bouwer Daniel Finocchiaro van Bau grün! realiseert hier zijn droom van een eigen huis en bouwt een passiefhuis met een hout-stro-leem constructie.

Net op tijd voor de voltooiing van de ruwbouw, zouden wij ter plaatse een kijkje mogen nemen om een persoonlijke indruk te krijgen van het project. Vanwege het coronavirus moest het bezoek op korte termijn worden geannuleerd. Maar niet getreurd, we hebben het evenement snel herzien en omgezet in een online format. Het resultaat is twee video’s die u meenemen door op virtuele tour door het project heen!

Deel 1

In de eerste video krijgt u een uitgebreid inzicht in het bouwproject, waarin Daniel Finocchiaro verslag doet van de bijzonderheden van het gebouw, eerdere ervaringen en uitdagingen.

De vragen en antwoorden om na te lezen vindt u hier:

Vragen & antwoorden Finocchiaro

Voor meer informatie hebben we ook een kleine constructiedocumentatie voor u opgesteld: https://healthybuildingnetwork.com/portfolio-item/fuchsbau-moenchengladbach/

Deel 2

In de tweede video presenteert Benedikt Kaesberg van Baustroh GmbH nog meer voorbeelden van strobouwconstructies. Hij legt uit wat de mogelijkheden zijn van stro voor gebruik in woningen met meerdere verdiepingen of in openbare gebouwen.

De vragen en antwoorden zijn hier te vinden: Vragen & antwoorden Kaesberg

Benedikt Kaesberg heeft in zijn presentatie nadere informatie over het onderwerp strobouw voor u verzameld: Kaesberg presentatie

Wij hopen dat u ook van een afstand een eerste indruk kan krijgen van dit gezonde gebouw op deze virtuele manier. Wij kijken er naar uit om u hopelijk volgende zomer weer te verwelkomen op een van onze evenementen ter plaatse.

Als u nog vragen heeft, kunt u hier te allen tijde contact met ons opnemen.