Gezond bouwen in de praktijk dankzij het Healthy Building Network

Venlo, 15.09.2021

Eén van de doelstellingen van het Healthy Building Network is het bevorderen van internationale samenwerking op het gebied van gezond bouwen. Wij willen u ook graag ondersteunen bij het realiseren van nieuwe ideeën of het beantwoorden van haalbaarheidsstudies over onderwerpen die verband houden met gezond bouwen. Wij ondersteunen dit met zogenaamde “innovatievouchers”. Wij krijgen veel vragen over deze financiële steun. Om die te beantwoorden hebben wij afgelopen donderdag, 9 september 2021, een bezoek gebracht aan het Venlose kantoor van Volantis. Vanuit deze prachtige locatie werd het webinar live uitgezonden.

Onder de genodigden waren verschillende bedrijven die verslag uitbrachten over hun motieven om een voucher aan te vragen en over hun ervaringen tot dusver. AMI BV en EPEA GmbH waren de eersten die het woord namen. Als eerste gefinancierde project spraken zij over hun ervaringen en benadrukten zij het belang van internationale samenwerking. Daarna bracht aib GmbH verslag uit over twee gerealiseerde projecten. Samen met hun partner Volantis werden projecten op het gebied van gezonde installaties en gezonde ventilatie gepresenteerd. Van Tilburg BV presenteerde zich als een potentiële kennispartner voor Duitse bedrijven. Het bedrijf kijkt terug op vele jaren ervaring met innovaties. De hightech houthandel KIRITEC, die zich momenteel nog in de aanvraagfase bevindt, sprak over zijn motieven om een voucher aan te vragen en over het proces tot dusver. Moswand.eu is al verder: het bedrijf heeft onlangs de akoestische eigenschappen van mozaïekpanelen laten testen en over de bevindingen verslag uitgebracht. Eva Starmans van het Healthy Building Network-team schetste vervolgens de afzonderlijke stappen op weg naar een voucher.

Er kunnen nog projecten worden gefinancierd tot eind mei 2022, dus wees er snel bij indien u gebruik will maken van deze financiële steun. Neem contact met ons op zodat we alle mogelijkheiden van financiering met u kunnen bespreken.

Wij danken alle deelnemers en we kijken terug op een informatieve en inspirerende middag.

Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn of het webinar nog eens wil bekijken, klik hier om de opname te bekijken.