HBN on tour: Best Practice Bezoek Fuchshutte

Vanwege de huidige ontwikkelingen van de corona-pandemie heeft het projectteam van het Healthy Building Network besloten om het geplande evenement te houden. We vragen alle deelnemers om hun begrip voor deze beslissing.

Met een digitale registratie van het terreinbezoek krijgen alle geïnteresseerden echter de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de bouw en de geplande bouwtechniek en om de deskundige bijdragen digitaal te ervaren. De film “Bouwplaatsbezoek in de Füchshutte” wordt hier op korte termijn beschikbaar gesteld op onze website en in de sociale media.

De deskundigen zijn ook welkom om vooraf vragen te stellen, die zij ter plaatse zullen beantwoorden. Stuur uw vragen per e-mail tot woensdag naar [email protected].


Gezond gezinshuis in Mönchengladbach

Vorig jaar hebben we het project ‘Blutbuche’ bezocht. Meer hierover lees je hier. Dit jaar nemen we jullie mee naar het “Fuchsbau” project aan de Fuchshütter Weg 60A in Mönchengladbach. Architect en eigenaar Daniel Finocchiaro bouwt een passiefhuis met een hout-stro-kleurenconstructie. Net als vorig jaar bij een bezoek aan het project Blutbuche, nodigen de bouwers u van harte uit om het gebouw ter plaatse te bezoeken en verslag uit te brengen van hun ervaringen tot nu toe. Het bezoek vindt plaats kort na de topping-out ceremonie. Alle deelnemers worden uitgenodigd om uitgebreid inzicht te krijgen in het bouwproject, dat in hoge mate voldoet aan gezonde, duurzame en ecologische eisen.

Benedikt Kaesberg, architect en strobalenbouwer van BauStroh GmbH, zal de strobalenbouw aan de hand van gebouwde voorbeelden presenteren als een bijzonder gezonde en duurzame bouwmethode met potentieel ook voor woningen met meerdere verdiepingen en openbare gebouwen. Ook de geplande gebouwentechniek verdient bijzondere aandacht: Michael Schultz van E²S Energieeffiziente Systeme laat zien hoe ventilatie, verwarming & koeling en warmwatervoorziening in woningen in de toekomst bijzonder efficiënt kunnen worden geregeld via een centraal regelsysteem.

Meld je nu aan voor dit inspirerende event. Registratie  is mogelijk tot 23 oktober 2020.


Door de huidige situatie is het evenement beperkt tot 35 personen en zijn (op dit moment) Nederlandse deelnemers welkom. De geldende hygiënevoorschriften worden gedurende het hele evenement in acht genomen. Uit consideratie voor andere gasten vragen wij u daarom om uw deelname zo vroeg mogelijk te annuleren als u verhinderd bent (e-mail naar: [email protected]). Het evenement wordt ook online aangeboden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

 

 

Urenschema

Programma

14:00 - 14:15
Inloop
14:15 - 14:45
Introductie project & ervaring
Daniel Finocchiaro, bau grün ! GmbH & eigenaar
14:45 - 15:15
Bouwstro - gebruikt in woningbouw en openbare gebouwen
Benedikt Kaesberg, BauStroh GmbH
15:15 - 15:45
Efficiënte gebouwentechniek aan de hand van een praktisch voorbeeld
Michael Schultz, Ehoch2S
15:45 - 16:30
Rondleiding door het gebouw
De rondleiding vindt plaats in kleine groepen
16:30 - 17:00
Tijd om te netwerken

Datum

okt 29 2020
Verlopen!

Tijd

2:00 pm - 5:00 pm

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:okt 29 2020
  • Tijd: 9:00 am - 12:00 pm
Categorie