Webinar: The influence of thermical comfort in a healthy building

Het belang van de juiste temperatuur in een gezond gebouw

Thermisch comfort is één van de factoren (naast licht, geluid, binnenlucht kwaliteit en look & feel) die invloed hebben op de binnenlucht kwaliteit in een gebouw. Deze factor is niet alleen ontzettend belangrijk voor een behaaglijk, tevreden gevoel bij gebruikers in een gebouw, maar deze factor heeft ook invloed op de fysieke gesteldheid van de mens. Daarom organiseert het Healthy Building Network op 23 april 2021 om 11:00 een webinar over de factor thermisch comfort.

Wat is thermisch comfort?

Het thermisch comfort binnen een gebouw, ook wel behaaglijkheid genoemd, wordt bepaald door vele parameters. Het omvat namelijk de volgende onderdelen: luchttemperatuur, stralingstemperatuur, luchtvochtigheid en luchtsnelheid. Maar ook parameters zoals de kleding die een persoon draagt en de activiteiten die uitgevoerd worden binnen een gebouw hebben grote invloed op je behaaglijkheid.

De sprekers

Om meer te weten te komen over de rol van temperatuur in relatie tot het menselijk lichaam heeft het Healthy Building Network prof. Wouter van Marken Lichtenbelt van Universiteit Maastricht uitgenodigd om zijn kennis hierover te delen. Vervolgens zal spreker Peter Kusters, Co-Founder Greenpass GmbH, dieper ingaan op de rol van groen op het binnenklimaat van gebouwen.

Bekijk hier alle sprekersprofielen.

Wilt u meer weten over waarom thermisch comfort zo belangrijk is? En bent u benieuwd hoe deze factor de mens beïnvloed? Sluit dan 23 april 2021 om 11:00 aan, aan ons webinar ‘The influence of thermical comfort in a healthy building’. U leert ook hoe deze factor verbeterd kan worden, onder andere door middel van indoor beplanting.

Of u nou architect, projectontwikkelaar, adviseur, aannemer, HR-manager, docent of eigenaar van een gebouw bent, dit webinar zal u inspireren om van een gebouw een gezond gebouw te maken!

 

Foto: via Pexels

Urenschema

Programma

11:00 - 11:10
Welkom door moderator
Michel Weijers, C2C ExpoLAB
11:10 - 11:15
Korte quiz over thermisch comfort
Eva Starmans, C2C ExpoLAB
11:15 - 11:40
A biological approach to sustainable buildings
Prof. Wouter D. van Marken Lichtenbelt, Universiteit Maastricht
11:40 - 11:45
Vragen
11:45 - 12:05
How outdoor greenery can cool the interior of buildings
Peter Küsters, Co-Founder Greenpass GmbH
12:05 - 12:10
Vragen
12:10 - 12:15
Afsluiting

Datum

apr 23 2021
Verlopen!

Tijd

11:00 am - 12:15 pm

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:apr 23 2021
  • Tijd: 5:00 am - 6:15 am

Locatie

Online
Categorie