Factsheets

Factsheet Nr. 1 | Healthy Buildings

Waarom een gezond gebouw? Er zijn vele redenen waarom een gezond gebouw belangrijk is. We besteden 90% van onze tijd binnen en het binnenklimaat behoort tot de tot 5 risico’s van de publieke gezondheid. Bij veel gebouwen ligt de focus op energiezuinig, maar wist u dat energie maar 1% van de kosten van een gebouw vormt? Personeelskosten vormen 90% van de totale kosten van een gebouw en daar is veel te winnen met een gezonde werkplek. In deze factsheet ziet u in één oogopslag waarom gezonde gebouwen hoog op onze prioriteitenlijst moeten staan en hoe we gezonde gebouwen kunnen realiseren. Verdere vragen? We beantwoorden ze graag!

Download factsheet

Factsheet Nr. 2 | Innovatievouchers

Innovaties stellen het bedrijfssucces ook in de toekomst veilig. De belangrijkst redenen voor innovaties op het gebied van “gezond bouwen” hebben we voor u samengevat in een factsheet.

Download factsheet

Factsheet Nr. 3 | Gezonde gebouwen

Prof. Dr. Piet Eichholtz is in 2016 samen met Dr. Nils Kok MSc en Juan Palacios MSc een onderzoek gestart naar aanleiding van de verhuizing van medewerkers van Gemeente Venlo. Met het onderzoek ‘Moving to productivity’ wordt geanalyseerd hoe de veranderingen in de verschillende binnenklimaten bijdragen aan de daling van sick building syndroom symptomen. Een mooie reden, vonden Bluehub en C2C ExpoLAB, om een factsheet van dit onderwerp te realiseren. Heeft u interesse in het onderzoek ‘Moving to productivity’?

Bekijk de factsheet hier.