Factsheets

Factsheet Nr. 1 | Healthy Buildings

Waarom een gezond gebouw? Er zijn vele redenen waarom een gezond gebouw belangrijk is. We besteden 90% van onze tijd binnen en het binnenklimaat behoort tot de tot 5 risico’s van de publieke gezondheid. Bij veel gebouwen ligt de focus op energiezuinig, maar wist u dat energie maar 1% van de kosten van een gebouw vormt? Personeelskosten vormen 90% van de totale kosten van een gebouw en daar is veel te winnen met een gezonde werkplek. In deze factsheet ziet u in één oogopslag waarom gezonde gebouwen hoog op onze prioriteitenlijst moeten staan en hoe we gezonde gebouwen kunnen realiseren. Verdere vragen? We beantwoorden ze graag!

Download factsheet

Factsheet Nr. 2 | Innovatievouchers

Innovaties stellen het bedrijfssucces ook in de toekomst veilig. De belangrijkst redenen voor innovaties op het gebied van “gezond bouwen” hebben we voor u samengevat in een factsheet.

Download factsheet

Factsheet Nr. 3 | Gezonde gebouwen

Prof. Dr. Piet Eichholtz is in 2016 samen met Dr. Nils Kok MSc en Juan Palacios MSc een onderzoek gestart naar aanleiding van de verhuizing van medewerkers van Gemeente Venlo. Met het onderzoek ‘Moving to productivity’ wordt geanalyseerd hoe de veranderingen in de verschillende binnenklimaten bijdragen aan de daling van sick building syndroom symptomen. Een mooie reden, vonden Bluehub en C2C ExpoLAB, om een factsheet van dit onderwerp te realiseren. Heeft u interesse in het onderzoek ‘Moving to productivity’?

Bekijk de factsheet hier.

Factsheet Nr. 4 | Waarom een gezond gebouw?

Waarom zouden we met zijn alle moeten kiezen voor een gezond gebouw? Of beter gezegd, waarom zouden we niet voor een gezond gebouw kiezen? Er zijn tal van redenen om hiervoor te kiezen. Het healthy Building Network zet een aantal belangrijke redenen op een rijtje.

We zijn erg benieuwd, bent u werkzaam in een gezond gebouw?

Bekijk de factsheet hier.

Factsheet Nr. 5 | Factoren van een gezond gebouw

Welke factoren maken een gebouw gezond? Waarom zijn juist deze zo belangrijk voor onze gezondheid en wat kunt u doen om uw gebouw gezonder te maken?

Op basis van de laatste onderzoeksresultaten hebben wij samen met Professor Piet Eichholtz van de Universiteit van Maastricht een nieuwe factsheet opgesteld.

Bekijk de Factsheet No. 5 hier.

Factsheet No. 6 | Hoe creeer je en gezond gebouw

Hoe creëer je een gezond gebouw? De mogelijkheden zijn legio en kunnen vaak met eenvoudige maatregelen worden uitgevoerd.

Op basis van de laatste onderzoeksresultaten hebben wij een overzicht met concrete maatregelen voor u samengesteld.

Bekijk de Factsheet No. 6 hier.