Succesvolle evaluatie en veelbelovende vooruitzichten

Venlo, 09 januari 2020

Het nieuwe jaar is net begonnen en we kijken terug op een jaar waarin veel is gebeurd binnen het Healthy Building Network. Wij maken van de gelegenheid gebruik om u nogmaals te informeren over de belangrijkste gebeurtenissen van 2019 en u een vooruitblik te geven op alles wat u dit jaar te wachten staat.

Business Case & Business Case Tool

In juni, de Business Case van Healthy Building Network is voltooid waarbij vervolgens een Business Case Tool in de vorm van een Excel bestand is ontwikkelt om de traditionele gebouwen te vergelijken met gezonde alternatieven. Vervolgens in oktober het eerste webinar vanuit Healthy Building Network live is gegaan. In samenwerking met HEVO B.V. heeft C2C ExpoLAB heeft tijdens dit webinar de bezoekers meegenomen in de tool om de business case voor circulaire en gezonde gebouwen te berekenen.

Het bijbehorende webinar kunt u hier vinden. Een handleiding voor het gebruik van de tool is momenteel in voorbereiding en zal binnenkort beschikbaar zijn.

Voucher

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het promoten van onze innovatievouchers. Zo is er een factsheet en een presentatie ontworpen en zijn we bezig met het opnemen van video’s rondom de vouchers.  Voor meer informatie of het aanvragen van een innovatievoucher kun je terecht op onze website: https://healthybuildingnetwork.com/innovatievouchersysteem/.

Symposium | Huidige stand van het onderzoek

Sprekers van wereldberoemde instellingen als MIT, Harvard University en de Universiteit van Maastricht presenteerden op 7 november 2019 in Maastricht hun nieuwste wetenschappelijke bevindingen over het onderwerp “Gezonde gebouwen”. We hebben alle presentaties van de conferentie bij ons verslag gevoegd, dat u kunt openen door op de knop te klikken. Ze zijn gratis te downloaden. Download presentaties

Evenementen

De ontzettend goed bezochte best practice bezoeken waren ook nieuw dit jaar. Samen met Nederlandse en Duitse deelnemers zijn we afgereisd naar Blutbuche en Peter Dammer. Daarnaast vond in oktober de innovation workshop plaats, waarbij uitleg werd gegeven over de verschillende facetten binnen HBN.


Naast dat er het afgelopen jaar veel werk is verzet, zit er ook alweer veel in het vat voor het nieuwe jaar. Het team van HBN gaat hard aan de slag om net als in 2019 mooie momenten te realiseren.

Events eerste halfjaar

  • Workshop 3 maart 2020     |             Financiële vorderingen van het project
  • Workshop 18 maart 2020 |             Hout als bouwmateriaal: duurzaam bouwen
  • Symposium 14 mei 2020       |             Bauhaus meets healthy buildings
  • Best practice 17 juni 2020       |             Duurzame bouwstoffen zoals klei – zien en begrijpen

Meer informatie: https://healthybuildingnetwork.com/eventkalender/

Opvolging van wetenschappelijk onderzoek en best practices

Professor Piet Eichholtz is bezig met het onderzoek naar het nieuwe stadskantoor in vergelijking met het oude stadskantoor. Hiervan ontvangen we nieuwe inzichten in 2020. Daarnaast zullen er metingen worden gedaan in het pand van Peter Dammer met betrekking tot de luchtkwaliteit om deze manier vervolgens toe te passen op een het andere gebouw van Peter Dammer dat gevestigd is op de zelfde locaties en gebouwd is volgens dezelfde principes. Enkel is dit laatstgenoemde gebouw niet gezond.

Innovation

Heeft u plannen om binnenkort een nieuw pand te gaan bouwen, te verbouwen of heeft u interesse in meer informatie rondom de vouchers? Neem dan contact op met Healthy Building Network via [email protected].

Relaunch van de website

Om de website nog gebruikersvriendelijker te maken hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een update. Samen met onze websitebouwer hebben we ons ingezet om de bezoeker makkelijker door de website te leiden. Over twee weken zal de definitieve update van de website zichtbaar zijn.

Samenwerkingspartner gezocht

Wilt u innovaties bevorderen en bent op zoek naar financiële steun? Bent u van plan om gezonde gebouwen te bouwen of te renoveren? Nee hier contact met ons op, zodat we een mogelijke samenwerking kunnen bespreken.

Wij danken u voor de uitstekende samenwerking en kijken uit naar 2020!