Stadskantoor Venlo

Met de bouw van het nieuwe stadskantoor in Venlo heeft de gemeente een voorbeeld gesteld voor haar bevolking en haar bedrijven. De focus ligt hier op een gezonde en comfortabele werkplek voor de medewerkers van de gemeente Venlo; een gebouw dat een prettige en gezonde werkomgeving creëert in combinatie met innovatieve duurzaamheid.

Een icoon op de Maas, trots op de agro-logistieke traditie van de gemeente Venlo, die centraal staat in het Cradle to Cradle-ontwerp. De gemeente Venlo ziet Cradle to Cradle als een innovatief economisch ontwerpprinciope met de grootst mogelijke duurzaamheid, daarom is het nieuwe stadskantoor volgens deze principes gebouwd. Een gebouw dat uitstraalt wat de maatschappelijke organisatie wil zijn: open, transparant en toegankelijk.

De demografische ontwikkeling van de provincie Limburg voorziet voor de komende decennia een daling. Hoewel de mate van achteruitgang van regio tot regio verschilt, zal de regio Venlo ook krimpen als er geen nieuwe impulsen worden gegenereerd. De doelstellingen van de gemeente Venlo zijn echter niet verenigbaar met de te verwachten bevolkingsafname. De stad zet zich daarom in voor groei en volgt een reeks strategieën die erop gericht zijn de stad om te vormen van een dreigende bevolkingsafname tot structurele groei.

Het streven naar een leidende positie in de implementatie van Cradle to Cradle wordt gezien als een belangrijk instrument om de gewenste groei te bereiken in combinatie met een duidelijk en positief profiel. Het doel is ook om bedrijven te stimuleren om te investeren in Venlo.

Download hier het profiel van het gebouw.

Vragen over dit project?