Geïntegreerd kantoor- en showroomconcept Interface Duitsland

‘Duurzaamheid en verantwoordelijkheid zijn sinds het midden van de jaren negentig een integraal onderdeel van alles wat we bij Interface doen.’ Ray Anderson, oprichter van de wereldleider in het ontwerpen en produceren van modulaire vloeren, formuleerde toen “Mission Zero®” – de belofte om de negatieve impact op het milieu vóór 2020 volledig te elimineren.

Dit doel heeft niet alleen geresulteerd in een radicale herinrichting van het bedrijfsmodel, het gebruik van hernieuwbare energieën en gesloten proces- en productcycli, maar ook in banen die de mens op de eerste plaats zetten. Dit was ook het geval toen het kantoorpand van Interface Deutschland in Krefeld te klein werd, waardoor een verhuizing onvermijdelijk was.

Na een fase van intensieve werknemersparticipatie presenteert de nieuwe locatie in het beursgenoteerde poortgebouw op het Mies van der Rohe Business Park in Krefeld zich als een open showroom en Living WorkPlace op 650 vierkante meter, consequent ontworpen volgens de principes van Biophilic Design. Hier vinden de medewerkers een inspirerende, veelzijdige Active Office®-werkomgeving, die onder andere zorgt voor een actiever dagelijks kantoorleven met talrijke bewegingsobjecten en – als voorbeeld van een project – ook openstaat voor bezoekers, klanten en zakenpartners.

In een eerste aanvraagfase, die liep van januari tot 31 juli 2017, werden proefprojecten gecertificeerd met het nieuwe systeem. Voor de in 2016 geopende Living WorkPlace Krefeld heeft Interface op 21 november 2017 het DGNB platina-certificaat voor duurzame interieurs ontvangen.

Waarom de gedane investeringen de moeite waard zijn, kunt u lezen in een speciaal voor dit doel opgestelde white paper. Meer informatie over Biophilic Design vindt u hier.

Foto’s: © Lichthalle Krefeld

Sie haben Fragen zu unseren Veranstaltungen?