Venlo, 17 maart 2020

Oproep: ga voor een gezond binnenklimaat én steun de tuinbouw sector

Het coronavirus (COVID-19) heeft een groot effect op veel sectoren, zo ook de tuinbouw sector. De export van bloemen en planten ligt stil en ook landelijk worden er minder bloemen en planten verkocht. Veel producten belanden dan ook op de stort. De sierteelt sector luidt daarom de noodklok[1].

Nu de overheid ons opgeroepen heeft zoveel mogelijk thuis te werken en sociale contacten te vermijden, zitten we merendeel van de dag binnenshuis. Daarom is ons binnenklimaat nu belangrijker dan ooit. Met kleine aanpassingen kunnen we deze situatie verbeteren.

Eén van de meest gemakkelijkste en effectiefste oplossingen is, je raadt het al, planten aanschaffen. Planten hebben namelijk de eigenschap om niet alleen het welzijn en de gemoedstoestand te verbeteren. Ze zorgen ook voor een betere luchtvochtigheid en een betere binnentemperatuur. Daarbij heeft het een positief effect op je productiviteit, dus daar is je werkgever vast blij mee!

Kortom, laten we onszelf en de sierteelt helpen door meer planten en bloemen aan te schaffen! Zo creëren we een aangenaam binnenklimaat en helpen we elkaar door deze crisis heen.

Bron: https://www.wur.nl/upload_mm/d/6/9/aa3b1506-e459-47f1-b78f-80c6f68fc23f_WENR-rapport%202952_Totaal_LR.pdf


[1] https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gratis-tulpen-maar-met-dubbel-gevoel-de-sierteelt-wordt-zwaar-getroffen-door-coronamaatregelen~bdb14cc2/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F