Online seminar geeft inzicht in de certificeringsstandaard WELL

Viersen, 12 november 2020

Vanwege de vele vragen die we krijgen over de WELL-certificering hebben we op 2 en 3 november twee live seminars georganiseerd. In totaal woonden 45 geïnteresseerden de evenementen bij, die zowel in het Duits als in het Nederlands werden gehouden, wat opnieuw het succes van het Healthy Building Network onderstreept.

Inhoudelijk worden we vaak geconfronteerd met de vraag hoe een gezond gebouw meetbaar kan worden gemaakt en welke richtlijnen in acht moeten worden genomen bij het bouwen of renoveren op een gezonde manier. Als eerste en tot nu toe enige certificeringssysteem dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het gebouw, hebben we besloten om de WELL-standaard nader te bekijken.

Onze spreker Han Vrijmoed, bouwbioloog en gecertificeerd WELL-consultant, runt samen met Milou Knippen de WELL-fabriek in Renkum. Met de WELL-fabriek ondersteunen zij bedrijven bij het inrichten van gezonde werkomgevingen met behulp van het certificeringssysteem.

In het begin gaf Han Vrijmoed met zijn presentatie een inleiding op het systeem. Daarna volgde een korte video over Groothuis BV, die door de WELL-fabriek werd ondersteund op weg naar de WELL-certificering. In het korte praktijkrapport vertellen de medewerkers over hun ervaringen tot nu toe. Daarna kregen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

We hebben de presentatie, de korte video en een overzicht van de gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden hier voor u gebundeld.

Presentatie_Met de WELL standard naar een gezonde werkomgeving

Vragen en antwoorden vanaf 02.11.2020 (Nederlands)

Vragen en antwoorden vanaf 03.11.2020 (Duitsland)

Foto: Anastasia Araktsidou