Mediaserie over gezonde en Duurzaam bouwen in bibliotheken gelanceerd

Mönchengladbach, 1 Dezember 2021

Met de campagne “Healthy Building Network goes Libraries” biedt het Healthy Building Network (HBN) samen met een groep openbare bibliotheken in de Euregio Rijn-Maas-Noord – waaronder Mönchengladbach, Venlo, Krefeld en het Kreis Viersen – een brede toegang tot informatie over gezond en duurzaam bouwen.

Sinds 30 november kunnen belangstellenden in alle bibliotheken die aan de campagne deelnemen, hun kennis uitbreiden en toegang krijgen tot informatie over gezonde materialen, producten en bouwmethoden. Daarnaast zijn er ook boeken en gespecialiseerde brochures te vinden over hulpbronnenbesparend bouwen, duurzame modernisering en het gebruik van hernieuwbare bouwmaterialen.

De Stadsbibliotheek Mönchengladbach, de Bibliotheek Venlo, de Mediatheek Krefeld en de bibliotheken van het netwerk – de Stadsbibliotheek Viersen met de Stadsbibliotheek Niederkrüchten, de Bibliothek am Markt Schwalmtal, de Stadsbibliotheek Nettetal en de Stadsbibliotheek Brüggen – voeren met steun van het Healthy Building Network een gespecialiseerde mediaserie in, die permanent voor bibliotheekbezoekers beschikbaar zal zijn. Daarnaast worden in de stadsbibliotheek van Mönchengladbach tijdens de eerste weken informatieve films vertoond over houtbouwmethoden, het gebruik van bouwleem en stro, en de relevantie van de circulaire economie in de bouwsector.

Tegelijkertijd zal een gezamenlijke social media-campagne van alle deelnemers aan de campagne (HBN, bibliotheken, sponsoren) de aandacht vestigen op de lancering van de vakmediaserie. Dit is bedoeld om het publiek nog meer bewust te maken van gezond en duurzaam bouwen.

In de regio hebben velen het belang en de waarde van een duurzame bouwsector ingezien. Zo kan de campagne via mediasponsoring bouwen op de volgende supporters: Baukultur Nordrhein-Westfalen e. V. (Gelsenkirchen), Cradle to Cradle NGO (Berlijn), Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe e.V. (Gülzow), Faktor X Agentur (Inden), auteur Dr. Pablo van der Lugt met zijn uitgeverij MaterialDistrict en architect en auteur Thomas M. Rau.

Als deelnemende projectpartner aan het Healthy Building Network heeft het Wirtschaftsförderungsgesellschaft Mönchengladbach (WFMG) het initiatief genomen tot de campagne en deze gecoördineerd, waarbij het actief werd ondersteund door de stadsbibliotheek van Mönchengladbach.