Innovatievoucher

Wat zijn innovatievouchers?

Met de innovatievouchers helpt het HBN bedrijven in het MKB met de start van hun innovatie rondom een gezond gebouw. In de praktijk blijkt vaak dat veel bedrijven een gebrek hebben aan netwerk, tijd en middelen om in contact te komen met de juiste partijen voor kennis en specialisme rondom gezonde gebouwen. Hier wil het HBN bij helpen.

Het HBN stelt daarom 20 innovatievouchers beschikbaar voor MKB bedrijven uit de euregio rijn-maas-noord. Met deze voucher kan een MKB-bedrijf een kennispartner, aan de andere kant van de grens, inhuren om een innovatievraag op het gebied van gezond bouwen te beantwoorden. Deze vraag kan heel divers zijn. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van een materiaal, product, systeem of dienst ten behoeve van gezond bouwen. Met de innovatievoucher kan specifieke technische kennis worden ingekocht, producten of processen kunnen getest worden of een haalbaarheidsstudie kan worden uitgevoerd.

Hoe werkt het?

Heeft u een innovatievraag waarmee u aan de slag wilt? Laat het ons dan weten via het aanmeldformulier. Het HBN neemt vervolgens contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kan de vraag verder worden vormgegeven en gezocht worden naar een geschikte kennisleverancier aan de andere kant van de grens. Uiteindelijk resulteert het in een officiële aanvraag die door een vouchercommissie beoordeeld zal worden.

Maandelijks behandelt de vouchercommissie de aanvragen en beslist over toekenning. Bij toekenning wordt een overeenkomst gesloten met de aanvragen. Het voucherproject kan van start! Gedurende het project blijven het HBN en de voucheraanvrager nauw met elkaar in contact. Zo benutten we ieders kennis optimaal om samen gezonde bouwen te realiseren!

In het kort:

  • Een voucherproject heeft een maximumomvang van €20.000,-
  • De innovatievoucher heeft een waarde van maximaal €10.000,- zijnde maximaal 50% subsidie
  • Aanvrager is een MKB-bedrijf gevestigd in de euregio rijn-maas-noord
  • Kennisleverancier is gevestigd aan de andere kant van de grens (Nederland/Duitsland)
  • Het HBN en de aanvrager houden elkaar op de hoogte van de resultaten van het voucherproject

Downloads:

Voorwaarden voucherprogramma

Voorbeeld Voucherovereenkomst

HBN aanvraagformulier

Factsheet Voucher

Vragen over innovatievoucher?

Onze partners

Bluehub gelooft in innovatieve groei en ziet daarom toekomst en kansen in een project als Healthy Building Network. Om deze reden draagt Bluehub hier graag, vanuit eigen expertise, een steentje aan bij.

Het C2C ExpoLAB is gespecialiseerd in het praktisch toepassen van de gedachte van de Cradle to Cradle principes in de bebouwde omgeving en (overheids)beleid.

Gemeente Venlo is leadpartner van het INTERREG Nederland Duitsland Healthy Building Network project.

 

Als Bindeglied zwischen Wirtschaft und Verwaltung agiert die Wirtschaftsförderungsgesellschaft für den Kreis Viersen als zentrale Anlaufstelle für Unternehmen, Freiberufler und Gewerbetreibende.

Die WFMG ist erster Ansprechpartner der Unternehmen aus Mönchengladbach für die Themen gesundes und nachhaltiges Bauen sowie zirkuläre Wirtschaftskreisläufe.

Die Wirtschaftsförderung Krefeld ist die kompetente Ansprechpartnerin für alle Fragen rund um den Wirtschaftsstandort Krefeld.

Driesenaar maakt deel uit van een groot (internationaal) netwerk van Blue Economy ondernemers, die elkaar inspireren en ondersteunen.

De Universiteit van Maastricht doet wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheids- en productiviteitswinst van het gezonde gebouw Stadskantoor Venlo. Hiermee worden inverdieneffecten op materialen, energie en water inzichtelijk gemaakt.

Wij zijn in onze projecten altijd opzoek naar een goede balans tussen people, planet en profit. Wij beoordelen onze projecten met een “˜blauwe graadmeter”™ en proberen elke klant te adviseren hoe een productieproces en product “˜blauwer”™ kan maken.