HBN on tour: Best practice bezoek gezonde bouwmaterialen

Venlo/ Krefeld, 18. december 2019

18 deelnemers uit de architectuur, de bouwsector en de lokale overheid uit Duitsland en Nederland namen op 17 december 2019 deel aan een informatiereis van het Healthy Building Network (HBN) in een pre-kerstsfeer. Dit werd georganiseerd door onze partner, Wirtschaftförderung Krefeld.

De informatietour begon met een bezoek aan C2C ExpoLAB in Venlo, waar Michel Weijers, projectmanager van het Healthy Building Network, de deelnemers welkom heette. Hij legde de principes van duurzaam bouwen en de voordelen van recyclagebeheer in de bouwsector uit. Hij wees er met name op dat de klanten zich meer bewust worden van de ingrediënten en de recyclagemogelijkheden van de producten, wat betekent dat de producenten en de detailhandelaars meer transparantie nodig hebben. De deelnemers namen vervolgens een kijkje in de C2C ExpoLAB productbibliotheek, die momenteel ongeveer 600 cradle-to-cradle gecertificeerde producten uit verschillende segmenten bevat. Producenten hebben ook de mogelijkheid om op deze plek hun producten te exposeren.

De deelnemers gingen vervolgens samen naar de volgende stop, namelijk Tischlerei LEGNO GmbH, een in Krefeld gevestigd familiebedrijf in de interieursector, waar ze werden verwelkomd door de twee directeuren Guido Bönniger en Max Muctar. Tijdens een rondleiding door de productiefaciliteiten legde Guido Bönniger het energieconcept van het bedrijf uit. Door het verbranden van houtafval worden de productiefaciliteiten geëxploiteerd en de omliggende boerderijgebouwen verwarmd. Max Muctar ging vervolgens verder met het bespreken van gezonde materialen in het interieur en legde de materiaalkeuze voor de akoestiek van gebouwen uit.

Weitere Informationen unter:

C2C-productbibliotheek: http://www.c2c-centre.com/products

Schrijnwerkerij LEGNO: https://legno.de/wir-legnos/