Verdiepingssessie | Hout als bouwmateriaal in detail: c2c constructie en feel good-factor

Naar aanleiding van de toenemende uitbreiding van het coronavirus in onze regio hebben we na overleg met het projectteam besloten om de geplande workshop op 18 maart uit voorzorg niet door te laten gaan.

Op dit moment kunnen we niet inschatten hoe de situatie i.v.m. het coronavirus zich tot volgende week zal ontwikkelen. Aangezien de risicogebieden zich dichtbij de locatie van de geplande workshop bevinden, willen we de nodige voorzorgsmaatregelen treffen en voorkomen dat deelnemers en sprekers een risico op besmetting lopen. Het uitstellen van de geplande workshop is zeer teleurstellend en vervelend, maar we willen het niet op de laatste dag aan laten komen. Aangezien er voor deze workshop een grote belangstelling van meer dan 100 deelnemers was, is het voor ons bijzonder moeilijk om deze beslissing te nemen.

Wij hopen echter dat we de workshop op een andere datum later dit jaar kunnen laten doorgaan. Meer informatie volgt binnenkort.


Op dit moment wordt ongeveer 15% van alle een- en tweegezinswoningen in Duitsland gebouwd in houtbouw en deze trend is stijgend. Houten gebouwen zijn in Zuid-Duitsland en in het Alpengebied veelvoorkomend, niet alleen in de woningbouw, maar ook in commercieel vastgoed, openbare gebouwen en speciale gebouwen. Sinds enkele jaren beleeft hout een renaissance als bouwmateriaal, maar de grote doorbraak in onze regio vindt nog steeds niet plaats en ten onrechte, want hout wordt nu beschouwd als een zeer modern, veelzijdig en vooral milieuvriendelijk materiaal en komt nog steeds voor een groot deel uit de binnenlandse productie. Het positieve effect van hout op de gezondheid is wetenschappelijk bewezen. De recyclebaarheid in de zin van het Cradle to Cradle-principe is bij hout hoger dan bij veel andere materialen en de betere klimaat/CO2-balans is net zo overtuigend. Door de hoge mate van prefabricage van houtconstructies is een aanzienlijke verkorting van de bouwtijd ook een economisch verantwoord argument.

Waarom is de beslissing om met hout te bouwen nog steeds moeilijk? Gebrek aan ervaring, geen uitgebreide expertise of misschien te weinig overtuigende best-practice voorbeelden? Het HBN netwerk wil hier verandering in brengen! In onze tweede workshop over het thema houtbouw bieden wij u graag een breed scala aan informatie, inspiratie en vooral de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Onze sprekers hebben één ding gemeen: ze willen hun ervaring en kennis met u delen en bijdragen aan de kennisopbouw in de regio op het gebied van houtbouw. De topspreker is Dr. Ed Suttie, de Britse onderzoeksdirecteur van BRE, die zal spreken over de gezondheids- en wellnesskwaliteiten van hout.

De gastheer van deze werkplaats is de firma Derix GmbH & Co. uit Niederkrüchten, die ons niet alleen zal informeren over spannende nieuwe projecten, maar ons ook een inzicht zal geven in de moderne productie, de mogelijkheden van prefabricage van modulaire bouwonderdelen en het verdere gebruik van hout als bouwmateriaal tijdens een rondleiding door de fabriek.

Registratie is mogelijk tot 16 maart.


De workshop wordt gehouden in het Nederlands, Duits en Engels. U kunt altijd vragen stellen in de taal van uw voorkeur.


Lees hier de sprekerprofielen.

Urenschema

Programma

14:00 - 14:15
Ontvangst en aanmelding
14:15 - 14:25
Welkomswoord en nieuws binnen het netwerk
14:25 - 15:00
Nieuwbouw Triodos Bank – Het duurzaamste project van Nederland 2019 (Winnaar Cobouw Award)
Markus Steppler und Johan Paul Borreman, DERIX-Gruppe
15:00 - 15:30
Accoya en de circulaire economie (C2C) – een perfecte match
Dr. Pablo van der Lugt, Head of Sustainability Accsys
15:30 - 16:00
When we know better – We do better?! Tijd om nieuwe wegen in te slaan
Dipl. Ing. Markus Sillmanns und Marie Sillmanns | Sillmanns GmbH Architekten und Ingenieure
16:00 - 16:15
Pauze en tijd om te netwerken
16:15 - 16:45
Wood and Wellness
Dr. Ed Suttie, Research Director BRE UK
16:45 - 18:00
Rondleiding DERIX en tijd om te netwerken

Datum

mrt 18 2020
Verlopen!

Tijd

2:00 pm - 6:00 pm

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:mrt 18 2020
  • Tijd: 9:00 am - 1:00 pm
Niederkrüchten, Duitsland

Locatie

Niederkrüchten, Duitsland
Categorie