HBN on tour: Best practice bezoek aan nieuw archief van de Kreis Viersen

Een mooie toekomst – Gezond bouwen in de Kreis Viersen

In een tijd waarin materialen steeds schaarser worden en het milieu ingrijpende veranderingen ondergaat, is het noodzakelijk nieuwe wegen in te slaan. De Kreis Viersen erkende dit al in 2016 en is sindsdien bezig met het verbeteren van processen en het ontwikkelen van concepten om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Alleen op die manier kunnen ook toekomstige generaties leven in een intact en gezond milieu.

Dit houdt ook in dat aandacht wordt besteed aan duurzaam en gezond bouwen. De Kreis Viersen heeft zich ertoe verbonden alle bouwprojecten in de toekomst duurzaam te maken. Dit gebeurt nu al in drie bouwprojecten op de Ransberg in Viersen-Dülken, die tegen 2025 klaar moeten zijn. Het eerste gebouw, het nieuwe gebouw voor het archief van de Kreis Viersen, nadert momenteel zijn voltooiing.

Het doel van duurzaam bouwen is de gebouwen zo te ontwerpen dat zij een positieve invloed hebben op de gezondheid van de mensen en op de directe omgeving. Het gebruik van vervuilingsvrije en herbruikbare materialen is essentieel. De gebruikte materialen moeten na gebruik weer in een technische of biologische cyclus kunnen worden gebracht. Daartoe is het noodzakelijk informatie over de componenten te verkrijgen en bij te houden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Building Information Modelling (BIM)-methode. Maar is zo’n doelstelling op dit moment wel haalbaar? Zijn er materialen en technologieën op de markt die aan een dergelijke eis voldoen?

Wij zouden deze en andere vragen graag met u bespreken. Wij nodigen u uit voor een bezoek aan de bouwplaats van het archief.

15 November 2021, vanaf 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Ransberg, 41751 Viersen

In het kader van een exclusief evenement voor specialisten nemen wij u mee op de reis door het archief van de Kreis Viersen, van levering tot opslag. De rondleiding zal worden begeleid door de betrokken ambachten, die hun werk en de ter plaatse gebruikte materialen zullen toelichten.

Het evenement zal in het Duits, Engels en Nederlands worden gehouden. Inschrijven kan tot 12 november 2021.


Door de huidige situatie is het aantal deelnemers beperkt. Toelating is onderworpen aan de op dit moment geldende wettelijke voorschriften (3 G-regel “getestet, geimpft oder genesen = getest, gevaccineerd of hersteld). De geldende hygiëneregels moeten tijdens het hele evenement worden gerespecteerd.

Foto: DGM Architekten


Georganiseerd in samenwerking met:

Urenschema

Programma

14:30 - 15:00
Aanmelden & Get-together
15:00 - 15:10
Welkomstwoord
Dr. Andreas Coenen, Landrat Kreis Viersen
15:10 - 15:30
Gezond Ontwerp | Rondleiding door het archief
Bernd Volkenannt, DGM Architekten
15:30 - 15:45
Gezonde Materialen | Houtbouw als gezond bouwmateriaal
Markus Steppler, Derix-Gruppe
15:45 - 16:05
Gezonde binnenlucht | Gezond werken: Bouwmaterialen van klei voor een goed binnenklimaat op de werkplek
Ulrich Röhlen, CLAYTEC e. K.
16:05 - 16:20
Thermisch comfort | Verwarmen met ijs: de toekomst van verwarmen en koelen
Frank Euteneur, Metternich Haustechnik GmbH
16:20 - 16:35
Ecologie | Duurzaam waterbeheer in harmonie met de natuur
Bernd Volkenannt, DGM Architekten
16:35 - 17:00
Vragen en open discussie
17:00 - 18:00
Netwerken
Het evenement is volgeboekt. Voor een plaats op onze wachtlijst kunt u contact opnemen via [email protected].

Datum

nov 15 2021
Verlopen!

Tijd

3:00 pm - 6:00 pm

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:nov 15 2021
  • Tijd: 9:00 am - 12:00 pm
Categorie