Eerste HBN-geïnspireerde bouwproject in de projectregio

Peter Dammer GmbH & Co. KG & DAMMER & DICKS Gewerbeimmobilien GmbH

Op 14 maart 2019 was het zover: de eerste steen van een gezonde industriehal in Nettetal werd gelegd. Met dit bouwproject wil de opdrachtgever laten zien dat thema’s als gezonde binnenlucht, cradle-to-cradle en plus-energetische gebouwen nu al economisch kunnen worden gerealiseerd.

Christoph Dicks, bedrijfsleider van de klant en zelf al actief in het Healthy Building Network project: “Omdat we voor veel klanten ook hallen en kantoren bouwen, is het voor ons belangrijk om met eigen geld te laten zien dat deze zaken vandaag de dag kunnen worden geïmplementeerd. Je hoeft geen idealist te zijn, je moet een goede zakenman zijn en dan is het bijna onvermijdelijk om met deze zaken om te gaan. Bij ons kan iedereen al snel zien hoe zo’n gebouw eruitziet, dat het werkt en ook nog eens zuinig is.”

Hoe is de planning voor dit project verlopen? Welke materialen werden gebruikt en waar werden ze gekocht? Een gedetailleerd verslag van het eerste deel van onze constructiedocumentatie vindt u in onze Community.

 
Links: Schets van de geplande hal door Comupteranimatie, eerste ingebruikname op 1 januari 2020. Rechts: Zaal conventioneel voltooid in 2015.

.

.

Met vriendelijke ondersteuning van: